Redacció

Catorzena edició de la Setmana Europea de la Mobilitat

S'està celebrant la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, la macrocampanya anual per difondre i afavorir l'ecomobilitat, que aquest any Catalunya ha traslladat a unes altres dates: de l'11 al 18 d'octubre.

Del 16 al 22 de setembre s'està celebrant la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, enguany sota el lema “Escull. Canvia. Combina”. La voluntat d'aquesta iniciativa, adoptada per la Comissió Europea el 2002, és incentivar la reflexió sobre el tema de la multimodalitat, alhora que es convida la ciutadania a valorar les opcions de transport disponibles i escollir i combinar les millors.

Al llarg del continent europeu, les 1.500 ciutats participants en la campanya han organitzat una gran quantitat d'esdeveniments per sensibilitzar els ciutadans sobre la necessitat de desplaçar-se de manera sostenible (a peu, en transport públic, bicicleta o cotxe compartit) i per demanar a les administracions que promoguin aquests mitjans. L'acte inicial ha tingut lloc aquest matí a la seu del Parlament Europeu, a Brussel·les.

Campanya de la UITP

Coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat, l'Associació Internacional del Transport Públic (UITP) ha llançat una campanya per subratllar la capacitat del transport públic per fer que els desplaçaments a les ciutats siguin més nets i eficients. Un graó més en l'objectiu marcat de duplicar la quota del transport públic en l'horitzó del 2025.

A Catalunya, la Setmana de la Mobilitat se sol celebrar del 22 al 29 de setembre, però aquest any la comissió institucional organitzadora ha optat per unes altres dates, fora del procés electoral en curs. Serà de l'11 al 18 d'octubre, amb els mateixos objectius: ajudar a descobrir que amb la manera de desplaçar-nos podem augmentar els nostres nivells d'activitat física, contribuir a millorar la qualitat de l’aire que respirem a les ciutats i prevenir els accidents de trànsit.

Darrera modificació: 
16.11.2015

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies