Redacció

Vuit ciutats firmen un manifest pel dret a la mobilitat

Barcelona, la Corunya, Badalona, Madrid, Pamplona, Santiago de Compostel·la, València i Saragossa han subscrit un manifest conjunt amb la intenció de fomentar la mobilitat sostenible i inclusiva.

Representants municipals de la Corunya, Badalona, Barcelona, Madrid, Pamplona, Santiago de Compostel·la, València i Saragossa han firmat un manifest en el qual declaren la voluntat de treballar per la reducció de l'ús del vehicle privat i la promoció del transport públic, la bicicleta i els desplaçaments a peu.

El manifest, presentat en el marc de la passada Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, compromet les ciutats firmants a impulsar un model de mobilitat que:

  • No fomenti la desproporció entre l'espai destinat al cotxe i el destinat a les persones. Actualment la majoria de desplaçaments es realitzen a peu i en transport públic, però el vehicle privat ocupa la majoria de l'espai de la ciutat.
  • Permeti moure's lliurement per les ciutats, independentment del nivell de renda, que promogui l'elecció dels mitjans de transport no motoritzats, els més barats, i que impulsi una tarificació social del transport públic, per afrontar així les desigualtats i disminuir la fractura social.
  • Redueixi les emissions contaminants i el soroll.
  • Potenciï els desplaçaments no motoritzats per disminuir la dependència energètica de combustibles com el petroli.
  • Millori les condicions de seguretat i generi més espais perquè els nens, les persones grans i les persones amb mobilitat reduïda puguin fer ús de l'espai públic i desplaçar-se de manera autònoma i en condicions de seguretat.
  • Aposti per la ciutat compacta i l'urbanisme de proximitat acompanyat de millors infraestructures de transport públic.
Darrera modificació: 
15.01.2016

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies