Redacció

Xile s'interessa pel metro automàtic de Barcelona

Delegacions del Govern de Xile i de l'empresa gestora del metro de Santiago, la capital del país sud-americà, van ser la setmana passada a Barcelona i van visitar la línia 9/10 de metro, referent d'automatització.

El ministre de Transport i Telecomunicacions de Xile, Andrés Gómez-Lobo, va començar la seva visita al metro de Barcelona dijous passat amb una presentació al Centre de Control en què va rebre les explicacions del director de la xarxa de Metro, Marc Grau; del director de Línies Automàtiques, Ramon Malla, i de la directora de l'Àrea de Negoci i Relacions Internacionals de TMB, Dolores Bravo.

Junt amb el ministre, van participar a la sessió el cap d'assessors del ministeri, Ronaldo Bruna, i la cap de Comunicacions, Carla Vásquez. Tot seguit van fer un recorregut per la línia 9/10 a partir de La Sagrera. Posteriorment la delegació ministerial xilena va tenir una trobada amb la presidenta de TMB, Mercedes Vidal, a la qual es van sumar representants de Metro de Santiago, l'empresa estatal que opera la xarxa de metro de la capital del país andí.

La delegació del Metro de Santiago, encapçalada pel seu president, Rodrigo Azócar, i el gerent de Desenvolupament de Projectes, Jaime Adasme, va fer la visita al metro de Barcelona divendres. La visita va començar amb una presentació sobre els models organitzatius i operatius de les línies convencionals i automàtiques, seguida d'un recorregut pel Centre de Control. A continuació van fer un trajecte per la línia 9/10.

El metro de Santiago de Xile, inaugurat el 1975, consta de cinc línies que sumen 103 quilòmetres i que són utilitzades per uns 2,4 milions de passatgers al dia.

Darrera modificació: 
16.11.2015

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies