Redacció

L’Urbino 12 de Solaris propulsat per hidrogen, en proves a Barcelona

Durant uns dies el departament d'Enginyeria de Bus de TMB està coneixent de prop el model de pila de combustible i zero emissions cedit pel fabricant polonès d'autobusos.

Des de divendres TMB disposa d'una unitat de la versió d'hidrogen de l'autobús Urbino 12 de Solaris cedida pel fabricant amb seu a Polònia. El departament d'Enginyeria l'està sotmetent aquests dies a anàlisis i algun recorregut de prova sense passatge per valorar-ne les prestacions i el comportament.

Aquest model està propulsat per dos motors elèctrics de 125 kW que reben l'energia a través d'una pila de 70 kW on es descompon l'hidrogen emmagatzemat en cinc bombones de 312 litres. Com a residu únicament emet a l'atmosfera vapor d'aigua.

La carrosseria de l'Urbino 12 pot tenir diferents configuracions. En la versió de prova disposa de tres portes dobles que queden a una altura de 32 centímetres de terra. Pel que fa al nombre de seients per als passatgers, en pot tenir com a màxim 37.

La cessió en proves d'aquest vehicle d'emissió zero forma part de la col·laboració que TMB manté amb els fabricants de vehicles de transport públic, en la línia de promoure les tecnologies més netes aplicables. En el full de ruta per a la modernització i ambientalització de la flota d'autobusos, presentat el desembre passat, es preveu adquirir 46 vehicles d'hidrogen en el període 2021-2024. Els vuit primers ja estan en fabricació i arribaran a finals d'aquest any.

El Solaris Urbino 12 Hydrogen al pati del Triangle / Foto: TMB
El Solaris Urbino 12 Hydrogen al pati del Triangle / Foto: TMB

Darrera modificació: 
22.02.2021
Tema: 

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies