Redacció

Flotes elèctriques per a ciutats netes: ASSURED comença les proves a Barcelona

S’ha obert el registre per a l’acte virtual de presentació del projecte que tindrà lloc el 18 de març, organitzat per TMB juntament amb la UITP.

La mobilitat elèctrica està considerada com una de les solucions bàsiques per assolir unes ciutats més verdes i habitables. Aquest objectiu és l’essència del projecte ASSURED, que promou l'electrificació dels vehicles de transport urbà a través de solucions avançades de recàrrega ràpida.

Llançat el 2017, ASSURED està desenvolupant i provant solucions innovadores per donar suport a l’estandardització i la interoperabilitat dels vehicles elèctrics. Així els operadors poden barrejar i combinar diferents marques de vehicles i carregadors, cosa que en facilita i abarateix l’adquisició. TMB participa des de l’inici en aquest projecte, cofinançat per la Unió Europea i liderat en el vessant d'autobusos elèctrics per l'Associació Internacional de Transport Públic (UITP).

El projecte avança i aquest mes tindrà lloc l’acte d’inici de les proves a Barcelona. Serà el 18 de març, de 10.30 a 11.30 del matí, en un esdeveniment virtual que mostrarà les solucions desenvolupades en el projecte que permeten la interoperabilitat entre autobusos i carregadors amb tecnologia panto-up.

Intervencions del conseller delegat i la presidenta

L’esdeveniment del 18 de març l’organitza TMB i inclourà intervencions de la Comissió Europea, la UITP i el consorci ASSURED. Per part de l’operador amfitrió, les intervencions seran del màxim nivell —la presidenta, Rosa Alarcón, i el conseller delegat, Gerardo Lertxundi— i també de nivell tècnic.

Les proves han de servir per comprovar la interoperabilitat entre vehicles i carregadors en funcionament real, amb el suport de la referència d’interoperabilitat ASSURED 1.0 desenvolupada en el marc del projecte. Per a la demostració, VDL Bus & Coach, Irizar, Jema, Heliox i ABB aporten els seus autobusos i carregadors, totalment integrats a l’operació TMB.

Per participar a l’acte de presentació només cal registrar-se a l’esdeveniment creat a LinkedIn.

Les proves  a Barcelona són les segones, després de les que van començar a la ciutat sueca de Göteborg a finals de l’any passat. Posteriorment se’n faran de semblants a les ciutats d’Osnabrück (Alemanya) i Eindhoven (Països Baixos).

Darrera modificació: 
18.03.2021
Tema: 

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies