Oriol Pàmies

Un convidat especial per a un projecte europeu d’innovació en la càrrega de vehicles elèctrics

El VDL Citea elèctric és un autobús que es carrega per pantògraf, el centre de la recerca del projecte europeu ASSURED en què participa TMB.

La flota d'autobusos de TMB ha incorporat recentment un VDL Citea elèctric de 12 metres de longitud i càrrega per pantògraf que ha rebut la numeració 1111, dins la sèrie de vehicles experimentals o prototips que fan estades temporals a Barcelona. L'objectiu és que participi en les proves del projecte ASSURED, que promourà l'electrificació dels vehicles de transport urbà a través de solucions avançades de recàrrega ràpida, junt amb un vehicle Irizar també 100% elèctric dels que ja circulen habitualment per la línia H16.

TMB participa en aquest projecte, cofinançat per la Unió Europea, coordinat per la Universitat Lliure de Brussel·les i liderat en el vessant d'autobusos elèctrics per l'Associació Internacional de Transport Públic (UITP). A banda dels dos autobusos elèctrics, hi tindran un paper destacat els carregadors ja instal·lats al centre operatiu del Triangle i al carrer Cisell. Aviat se’n farà la presentació oficial i en podrem oferir més detalls.

El VDL Citea vestit per a les proves del projecte Assured / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)
El VDL Citea vestit per a les proves del projecte ASSURED / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Darrera modificació: 
25.02.2021
Tema: 

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies