Autor
Redacció

La gestió dels residus a les instal·lacions de TMB per reduir l’impacte mediambiental

El departament de Medi Ambient impulsa i dona suport a les diverses dependències de l'entitat a l’hora d’establir i mantenir la recollida selectiva de les restes originades

La recollida selectiva de residus industrials a tots els centres de metro i bus de TMB és una de les prioritats de l’organització a l'hora de reduir l’impacte que les activitats pròpies suposen en l’entorn. Durant el passat 2022 s’ha continuat treballant des del departament de Medi Ambient per gestionar aquests residus, posant en marxa diferents iniciatives per avançar en la seva eliminació.

Projectes per les dependències de metro

Durant el segon semestre del 2022 es va coordinar l’execució dels projectes elaborats per millorar la segregació i emmagatzematge dels residus al ZAL i a l’Hospital de Bellvitge. També, i amb l’objectiu d’incrementar el percentatge d’aquests residus que es valoren, el 2022 es va implantar la recollida dels residus assimilables a domèstics als centres de Triangle Metro, Vilapicina, Can Zam i Can Boixeres. D’igual manera, i des del 2021, es fan visites periòdiques a tots els centres de metro, per tal de verificar el correcte funcionament de la gestió dels residus, i definir-ne accions de millora en cas de detectar-se mancances.

 

Instal·lacions de Bus

Als centres de TMB on es du a terme el manteniment de material mòbil hi ha implantada la recollida selectiva de residus industrials, i des del 2019, tots els centres tenen instaurada també la recollida selectiva dels residus assimilables als domèstics a les oficines i a la zona de proveïment de combustible. Als centres de bus, i en el marc del sistema de gestió ambiental i energètica implantat, es defineixen anualment objectius ambientals, alguns dels quals estan relacionats amb la reducció i optimització de la gestió de residus.

Gestió integral

El juny del 2022 es va posar en marxa el nou contracte per al servei de gestió Integral de residus de TMB. Una de les novetats és que requereix la digitalització de tot el procés d’aquesta gestió. Actualment, s’està treballant en el disseny funcional per a dur-la a terme, i la seva implantació està prevista per aquest 2023.

Darrera modificació
divendres, juliol 21, 2023 - 10:33

Source URL: https://noticies.tmb.cat/medi-ambient/gestio-residus-installacions-de-tmb-reduir-limpacte-mediambiental