Autor
Rosa Avis

TMB participa en la iniciativa impulsada per la Cambra de Comerç de Barcelona Lab3040

El projecte es planteja com una xarxa de connexió entre els agents d’innovació de l’ecosistema de Catalunya, entre els quals TMB

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) és un dels promotors de la iniciativa Lab3040 impulsada des de la Cambra de Comerç de Barcelona. L’objectiu d’aquest projecte és fomentar col·laboracions entre els agents de Catalunya claus en la innovació de l’ecosistema del país per posicionar a Barcelona com a HUB de referència a nivell europeu. Lab3040 pretén ser un punt de trobada on poder co-crear entre corporacions, pimes, universitats, centres logístics i administracions.

Aquesta iniciativa es converteix en un nexe d’unió per promoure projectes entre els membres i crear els espais necessaris per fer-ho en diferents verticals de coneixement. En aquest primer any treballaran sobre la vertical de la sostenibilitat, per obrir a partir de l’any que ve noves verticals de connexió, com la de salut o la de turisme.

Durant aquest procés, Lab3040 durà a terme la detecció d’oportunitats entre les pimes i les corporacions, així com l’organització d’espais de treball col·laboratius entre els principals agents de l’ecosistema català, entre els quals TMB. Aquest projecte impulsat per la Cambra està promogut per Agbar (Veolia) i compta amb l’impuls de, a més de la nostra empresa, Celsa, Ibercaja, Leitat, Naturgy i Sorigué, entre d’altres.

La Cambra posa a disposició de tots els participants el seu edifici, situat a l’avinguda Diagonal 452, en el marc de HUB cambraDigital, on ofereix els espais per poder co-crear entre els diferents agents presents. És precisament aquí on es va formalitzar el llançament del Lab3040, en un acte amb els principals promotor de la iniciativa, al qual hi va participar Cristina Güell, directora de Serveis Corporatius de TMB, juntament amb diferents membres de la Cambra, com ara Eva Borràs, directora gerent; Albert Pijuan, membre del Comitè Executiu; Vicente Atienza, responsable d’Innovació; i Alexander Phimister, responsable del Lab3040, així com representants de les diverses empreses promotores, com ara Ramón López, cap d’Ecosistemes d’Innovació d’Agbar; Óscar Carreras, responsable d’Innovació tècnica a Celsa; José María Santos, gerent territorial d’Institucions i Negoci Hipotecaria a Ibercaja; Berta Ruiz, coordinadora executiva de Projectes a Leitat; María Carmen López, tècnica d’Innovació a Naturgy; i Álex Pardo, director general de Serveis Corporatius i Venture Capital a Sorigué.

Darrera modificació
dimecres, novembre 16, 2022 - 07:41
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/tmb-participa-iniciativa-impulsada-cambra-de-comerc-de-barcelona-lab3040