Autor
Laura Martínez

'La vida és plena de pel·lícules' amb la 13a edició del Subtravelling

Comença el període de participació a Roda a TMB, una de les categories del festival en què els usuaris graven curts als transports públics

Ja està en marxa l'edició número 13 del Subtravelling, el festival internacional de curtmetratges de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Només hi ha un altre festival al món amb les mateixes característiques que Subtravelling: el Seoul Metro International Subway Film Festival (SMIFF).

Sota el lema '90 segons d'imaginació, gaudeix del metro’, SMIFF fa del metro un teatre en moviment, on s’hi projecten curts de fins a 90 segons. El seu objectiu és contribuir a crear un ambient cultural cosmopolita on qualsevol persona pugui gaudir del cinema en altres llocs més enllà de les sales.

Per això, des del 2016, Subtravelling i SMIFF sumen sinergies en una clara aposta per impulsar el talent jove i ser la plataforma internacional per a les noves promeses de l’audiovisual.

Així, gràcies a aquesta aliança, els curts finalistes de SMIFF s’exhibeixen a Barcelona, i el guanyador de Subtravelling viatja fins a Seül per assistir a la projecció del seu curt.

Roda a TMB

La primera fase del Subtravelling comença amb la crida a la participació en la categoria per a creadors Roda a TMB (període de participació del 12 de setembre al 14 de novembre). Consisteix en un concurs de creació ràpida amb convocatòria pública en què poden participar els usuaris de transport públic que presentin un curtmetratge de 3’ 30” de durada, inclosos el crèdits.

La temàtica és lliure (ficció, animació, històries reals o documentals), però d'alguna manera han d'aparèixer els transports o instal·lacions de TMB: metro, bus, Funicular de Montjuïc, Telefèric de Montjuïc o Barcelona Bus Turístic. Es valoraran especialment aquelles creacions que s'inspirin a fomentar el civisme als transports de TMB.

Un jurat format per professionals del món del cinema i l’audiovisual seleccionarà els 10 curts finalistes, que es projectaran al festival SMIFF i els 5 més que formaran part del programa especial CurtCircuit de TV3. Entre ells estarà el guanyador que, presentarà el seu curt al festival SMIFF de Seul.

 

 

Darrera modificació
dimecres, setembre 14, 2022 - 08:11

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/vida-es-plena-de-pellicules-amb-13a-edicio-subtravelling