Autor
Redacció

El projecte de metro ucraïnès que la guerra ha aturat en sec

Fa poques setmanes l'estudi de l'arquitecta Zaha Hadid va anunciar l'inici de la construcció de tres magnífiques estacions per a una prolongació del metro a Dnipró, la tercera ciutat d'Ucraïna. Com tot en aquest país, l'atac de l'exèrcit rus ha frustrat el projecte.

Com es pot apreciar en les simulacions gràfiques, el disseny de les estacions, que qui sap si s'arribaran a construir, evoca les riques tradicions artesanals, metal·lúrgiques i manufactureres de la ciutat ucraïnesa a través dels seus pavellons d'entrada d'acer soldat. Aquestes entrades esculpides es componen de primes làmines estructurals realitzades amb acer reciclat de les foneries de Dnipró.

Cada pavelló havia d'estar situat dins una nova plaça pública, per representar un punt de referència fàcilment recognoscible que marqués un accés al metro de la ciutat, que només disposa d'una línia.

Zaha Hadid (1950-2016) va ser una arquitecta d'origen iraquià establerta a Londres, la primera dona que va guanyar el premi Pritzker d'arquitectura.  

Darrera modificació
dijous, març 3, 2022 - 10:41
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/projecte-de-metro-ucraines-que-guerra-ha-aturat-sec