Autor
Redacció

Les paraules de l’autor de L’illa del tresor ressonen al túnel ferroviari de Colinton

L’escriptor i poeta Robert Louis Stevenson ens va deixar autèntics clàssics literaris com L’illa del tresor o L’estrany cas del Dr. Jekyll i Mr. Hyde. A l’antiga vil·la de Colinton, propera al seu Edimburg natal, hi ha deixat, gràcies a l’acció desinteressada de moltes persones, un poema repartit al llarg d’un túnel ferroviari en desús.

Sembla ser que l’autor havia viatjat a la línia de ferrocarril de Colinton per anar a visitar el seu avi. També es creu que la sèrie de poemes Un jardí de versos per a nens, que inclou la composició Des d’un vagó de tren, està inspirada en el pintoresc poble (que ara pertany a les rodalies d’Edimburg).

L’any 2018, l’artista Chris Rutterford va desenvolupar un projecte (amb la col·laboració d’escoles, institucions, entitats i patrocinadors) que va cobrir de pintures murals (incloent frases de l’escriptor) 140 metres del túnel de la via fèrria.  

El resultat i l’acció comunitària que s’hi ha creat al voltant està donant molt de joc a la zona. En el vídeo del músic Vincent Gauchot que compartim a dalt podeu fer una passejada virtual pel projecte. Quant al poema reproduït, comença amb la frase “Més ràpid que les fades, més ràpid que les bruixes (...)”. Si teniu curiositat, el podeu llegir sencer en aquest article.

Darrera modificació
dilluns, agost 23, 2021 - 07:49
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/paraules-de-lautor-de-lilla-tresor-ressonen-tunel-ferroviari-de-colinton