Autor
Carme Becerra

Barcelona analitza en unes jornades les pioneres proves del bus MAN Lion’s City 18E

TMB i el fabricant MAN abordaran les característiques de les proves amb el vehicle elèctric i com aquestes encaixen en els projectes cap a una flota d'autobusos totalment sostenible.

Barcelona és una de les úniques dues ciutats a Europa (l'altra, Colònia, a Alemanya) que provarà el rendiment i l'adequació al servei urbà d'un autobús elèctric MAN Lion's City 18E, que ha estat cedit durant un any a TMB pel fabricant.

Per presentar les proves, que s'inicien aquest mes, TMB i MAN realitzaran una jornada tècnica demà, 6 de juliol, durant la qual els assistents pujaran al Lion's City i visitaran els punts de càrrega nocturna situats a la cotxera de Triangle, així com el Centre de Control de Bus.

A la trobada, Rudi Kuchta, director de la unitat d'Autobusos de MAN, explicarà els projectes d'electrificació que tenen en marxa. Per part de TMB, el conseller delegat, Gerardo Lertxundi, exposarà els plans relacionats amb la implantació d'energies sostenibles per a la flota d'autobusos. Tancarà l'esdeveniment la presidenta de TMB, Rosa Alarcón.

A prova en línies d'alta demanda

L'autobús articulat fabricat per MAN destaca per la seva extensa autonomia i zero emissions. Es tracta del primer vehicle de 18 metres de longitud i gran capacitat que, gràcies a les innovacions tecnològiques introduïdes, és apte per desenvolupar una jornada de servei sense càrrega d'oportunitat (només necessita carregar les bateries durant la nit).

Segons les dades del fabricant, el Lion's City 18E disposa d'una autonomia de 200 quilòmetres en un recorregut mixt, i de fins a 270 en condicions favorables. Fins ara, els autobusos elèctrics articulats més eficients comercialitzats a Europa combinen la càrrega nocturna amb la càrrega d'oportunitat (durant el temps de descans en les parades terminals). L'eficiència descrita estalviaria la necessitat d'establir infraestructura de recàrrega ràpida.

L'autobús en proves circularà inicialment a la línia H16, en la qual presten servei d'altres busos elèctrics articulats. D'aquesta manera, es compararan les dades d'explotació i les prestacions. Més endavant, el MAN Lion's City 18E s'incorporarà a altres línies també d'elevada demanda de la xarxa de TMB.

Les proves amb el vehicle responen a la voluntat de TMB de col·laborar estretament amb la indústria de l'automoció per desenvolupar i posar a punt vehicles nets que es demostrin comparables (en prestacions i costos totals) amb els autobusos de propulsió convencional. L'objectiu últim, contribuir a avançar en la qualitat ambiental, la salut de les persones i la prevenció del canvi climàtic.

Darrera modificació
dilluns, juliol 5, 2021 - 08:01
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/barcelona-analitza-jornades-pioneres-proves-bus-man-lions-city-18e