Autor
Redacció

Els murals de ceràmica que decoren el metro de Sagrada Família ara es fan mirar més

Tot i que les presses fan que no sempre hi parem prou atenció, la xarxa de metro conté diverses obres d'art que bé valen una mirada atenta. Com la que ha dedicat als murals dels vestíbuls de Sagrada Família en Pere Guiu, un usuari que n'ha captat les imatges i les ha enviades a la secció Les fotos dels lectors del diari La Vanguardia.

Es tracta de vuit murals ceràmics repartits entre els dos vestíbuls de l'estació, obra de Pedro Delso i Mauricio Sanguino, que representen llocs i escenes de la ciutat de Barcelona. En les obres (inaugurades el 1970) es va utilitzar ceràmica esmaltada en relleu per crear unes composicions de 280 cm d'alçada, 180 cm d'amplada i 20 cm de gruix. S'hi veuen la Sagrada Família, el monument a Colom i El Molino, entre d'altres elements significatius.

Precisament, s'ha aprofitat la recent remodelació del vestíbul principal de l'estació a la L5 per agrupar i ressaltar amb la il·luminació els quatre plafons que s'havien dissenyat originàriament per a aquesta ubicació. L'artista Pedro Delso és també autor de tres escultures de ferro dissenyades per al suburbà: una en homenatge als treballadors que van construir el metro, una que representa un guerrer que branda una llança i una tercera dedicada a Don Quixot.

Darrera modificació
dijous, abril 22, 2021 - 08:09
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/murals-de-ceramica-que-decoren-metro-de-sagrada-familia-ara-es-fan-mirar-mes