Autor
Oriol Pàmies

Recta final de la construcció de la nova estació de metro d’Ernest Lluch

El conseller de Territori, Damià Calvet; l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, i la presidenta de TMB, Rosa Alarcón, han visitat les obres del futur intercanviador L5 - Trambaix.

Falten pocs mesos perquè la línia 5 de metro guanyi una estació més, la d’Ernest Lluch, intercalada entre les de Pubilla Cases i Collblanc, que a més potenciarà l’efecte xarxa com a punt d’intercanvi amb el tramvia. S’obrirà al públic el juliol vinent, segons ha anunciat avui el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet,; en una visita juntament amb l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de TMB, Rosa Alarcón.

Les obres de condicionament interior de l’estació, formació dels accessos, arquitectura, acabats, instal·lacions i elements auxiliars estan molt avançades. Es van iniciar el juny del 2019, després d’un temps de pausa —per motius econòmics— des de l’anterior fase d’obres, en què s’havia executat la part bàsica de la infraestructura. La conselleria destina a aquesta fase 17 milions d’euros i preveu acabar la feina a l’abril, perquè a continuació es puguin realitzar les proves tècniques i de seguretat abans de l’entrada en funcionament comercial.

La nova estació de metro d’Ernest Lluch se situa pràcticament equidistant entre les de Collblanc i Pubilla Cases, separades per 1,2 quilòmetres, quan la distància habitual entre estacions és d’entre 700 i 800 metres. A més, la seva situació, a la carretera de Collblanc a l’altura del parc de la Torre Melina, la fa apropiada per a l’intercanvi amb el Trambaix, amb les línies T1, T2 i T3, i diverses línies d’autobusos urbans i interurbans, de manera que ampliarà la cobertura del servei de metro i alhora afavorirà la intermodalitat. Aquesta serà l’estació número 20 al terme de l’Hospitalet de Llobregat.

Més informació a la nota de premsa del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Imatge
Cabina de control de l'estació / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Senyalització ja col·locada a la nova estació de la L5 / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Darrera modificació
divendres, març 19, 2021 - 08:32
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/recta-final-de-construccio-de-nova-estacio-de-metro-dernest-lluch