Autor
Redacció

El passatge a les xarxes de metro i autobusos de TMB cau fins al 8,5% els dies feiners

El compliment de la consigna ‘No et moguis’ és generalitzat a l'àrea de Barcelona després de 14 dies d'estat d'alarma.

Quan estem acabant la segona setmana de confinament per limitar els contagis de Covid-19, la demanda de les xarxes de metro i autobusos ha baixat en proporcions del 90,5% i del 93,3% respectivament, segons les dades provisionals d'ahir. Això vol dir que entre totes dues estan fent possibles uns 182.000 viatges diaris de persones vinculades a sectors essencials, tan sols un 8,5% dels que eren habituals en un dia feiner abans de l'emergència sanitària. Una setmana enrere encara es feien l'11% dels desplaçaments.

Aquesta reducció de les validacions és conseqüència de les mesures de restricció de l'activitat imposades per les autoritats i de la crida general a quedar-se a casa i posar distància amb la resta de persones, emplaçament al qual s'ha sumat TMB amb una campanya. També s'han pres mesures per prevenir contagis i s'ha adaptat l'oferta (horaris o freqüències) a la situació.

La reducció dràstica de la mobilitat és un dels indicadors analitzats pel Departament de Territori i Sostenibilitat que confirmen el compliment generalitzat del confinament de la població. Per la seva banda, l'Ajuntament de Barcelona ha recordat en una nota l'obligatorietat de no desplaçar-se si no és per motius d'estricta necessitat com ara anar a centres sanitaris, adquirir productes bàsics, assistir persones dependents o anar a treballar.

Adaptació de l'oferta del cap de setmana

Amb vista al cap de setmana, el transport públic readapta la seva oferta per complir l’objectiu de no sobrepassar el terç de l’ocupació màxima dels vehicles i combois, de manera que el passatge pugui respectar la distància de seguretat. En línies generals, l’oferta d’aquest cap de setmana serà del 33-60% del que és habitual en dissabtes i diumenges. El metro i els autobusos de TMB se situaran en el 50%

D'altra banda, des d'ahir ha deixat de funcionar comercialment la terminal  T2 de l'Aeroport del Prat. Tot i això, la línia 9 Sud del metro i el bus 46 mantenen els serveis que passen per la T2 per garantir l'accés dels treballadors.

Més informació a la nota de premsa del departament de Territori i Sostenibilitat.

Darrera modificació
dijous, abril 9, 2020 - 11:01
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/passatge-xarxes-de-metro-autobusos-de-tmb-cau-fins-85-dies-feiners