Autor
Redacció

Pla de l'Ajuntament per millorar la qualitat de l'aire a les escoles de Sarrià - Sant Gervasi

L'Ajuntament de Barcelona ha creat el programa Escola respira, un pla d'actuació continu adreçat a lluitar contra la contaminació a l'àmbit escolar. Enguany les accions se centren principalment al districte de Sarrià - Sant Gervasi, on hi ha un problema important de mobilitat provocat per la gran presència d'escoles. 

Entre les mesures referents a la mobilitat per reduir el trànsit en els entorns escolars, TMB hi té un paper destacat. I ho fa des de fa un temps, per exemple amb la posada en marxa fa cinc anys del projecte KanGo!, el bus amic dels escolars de Sarrià - Sant Gervasi en què actualment participen 24 escoles i que té per objectiu millorar la mobilitat a l'entorn de les escoles del districte, impulsar l'ús del transport públic entre els joves i potenciar la seva autonomia. També cal sumar la recent estrena de cinc noves línies de bus d'altes prestacions que fan part del seu trajecte per Sarrià, com són els busos H2, V5, V9, V13, V15, que connecten diferents zones del districte amb la resta de la ciutat.

En línies generals el pla Escola respira preveu diferents accions com la creació d'ecoxamfrans que allunyen els cotxes i generen espais de convivència, camins escolars, talls de trànsit en horari d'entrada i sortida dels infants o la promoció de l'ús de la bicicleta i el transport públic. El pla també vol crear auditories de qualitat de l'aire, fer transformacions als entorns i als interiors de les escoles i elaborar un programa pedagògic específic.

Darrera modificació
dimecres, juliol 14, 2021 - 12:43

Source URL: https://noticies.tmb.cat/medi-ambient/pla-de-lajuntament-millorar-qualitat-de-laire-escoles-de-sarria-sant-gervasi