Autor
Oriol Pàmies

Un bon motiu per descobrir Foc: visitar l'exposició sobre la L10 Sud

Des del 8 de setembre, en què es va posar en servei el ramal, els plafons explicatius estan instal·lats al nivell intermedi de la nova estació de metro, sota el passeig de la Zona Franca.

Una pecualiaritat de les noves estacions de metro Foc i Foneria, inaugurades el 8 de setembre passat, és que s’hi han reservat espais per a exposicions o activitats culturals. A Foc, aquest espai, de 8 metres d’altura, allotja una col·lecció de plafons sobre la mateixa L10 Sud que detallen les característiques del nou transport que acaben de guanyar els barris de la Marina.

S’hi explica el disseny de la línia 9/10, pensada per vertebrar barris i ciutats metropolitanes, la sofisticació i alta seguretat dels trens automàtics, el procediment constructiu dels túnels i les estacions, de notable profunditat, l’organització dels tècnics i operadors de TMB que hi treballen...

Disseny de Toyo Ito

L’espai de l’exposició és en un nivell intermedi entre les andanes i el vestíbul, de manera que es pot recórrer abans o després d’agafar el metro. Però també val la pena com a destinació d’un viatge de descoberta des de qualsevol punt de la xarxa. De fet, tota l’estació de Foc és digna d’una visita cultural: s’hi veu la mà de l’estudi de l’arquitecte japonès Toyo Ito, el mateix que va dissenyar l’estació Fira de la línia 9 Sud.

En totes dues estacions els aplacats i el paviment són de ceràmica de color clar. A Foc, els elements de personalització són unes vinyetes amb imatges retrospectives de la Fira, quan s’anomenava Fira de Mostres i ocupava únicament el recinte de Montjuïc.

Pel que fa a Foneria, la seva arquitectura interior també està causant sensació entre els usuaris i recomanem fer-li  els honors: la firma l’estudi de Dani Freixes.

Imatge
Exposició sobre la línia 10 Sud a l'estació Foc / Foto: Pep Herrero (TMB)

Exposició sobre la línia 10 Sud a l'estació Foc / Foto: Pep Herrero (TMB)

Darrera modificació
dimarts, setembre 18, 2018 - 08:49
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/bon-motiu-descobrir-foc-visitar-lexposicio-sobre-l10-sud