Autor
Redacció

#TMBrecomana les activitats del Dia Mundial de les Persones Refugiades, el 20 de juny

 


Recentment, la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR) ha presentat l'informe 'Les persones refugiades a Espanya i Europa',  que conté dades significatives de l'any 2017 sobre aquest creixent i preocupant fenomen. 

L'informe recull les xifres de l'Oficina Europea d'Asil, segons la qual les peticions d'asil presentades a la UE s'han reduït en un 44% respecte al 2016 per l'encara elevada pressió migratòria a les fronteres exteriors de la UE, però inferior a la registrada en els dos anys anteriors.

Segons dades de l'ACNUR, l'agència de les Nacions Unides per als refugiats, el nombre de persones en aquesta situació s'enfila als 68,5 milions. L’any 2001 les Nacions Unides van declarar el 20 de juny Dia Mundial de les Persones Refugiades, amb l’objectiu de treure de l’oblit el dramàtic problema que viuen al món aquests milions de persones desplaçades. 

Cada any, l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb entitats i altres institucions socials, commemora aquest dia per visibilitzar aquesta realitat a la ciutat, treballar per garantir una acollida digna i lluitar contra la criminalització de la solidaritat.  Xerrades, exposicions, concerts, col·loquis, visites, documentals... i així fins a 40 activitats desenvolupades per entitats i col·lectius que donen suport a les persones migrades i refugiades.

Al web monogràfic de l'Ajuntament 'Barcelona Ciutat Refugi' hi ha tota la informació i el programa d'activitats previst al centre i als diferents barris de Barcelona.  

Darrera modificació
dimecres, juny 20, 2018 - 08:03
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/tmbrecomana-activitats-dia-mundial-de-persones-refugiades-20-de-juny