Autor
Oriol Pàmies

L'autobús ACLO 410 participarà diumenge a la Festa Major d'Horta 2017

La Fundació TMB col·labora en l'activitat que tindrà lloc el pròxim dia 10 a la plaça d'Eivissa per recordar com era el transport públic al barri fa 50 anys.

L'autobús ACLO 410, una de les peces emblemàtiques de la col·lecció de vehicles històrics de la Fundació TMB, estarà diumenge estacionat a la plaça d'Eivissa amb motiu de la Festa Major d'Horta 2017. El venerable autobús de dos pisos serà el centre de l'activitat titulada El transport a Horta: passat, present i futur, organitzada pel Districte d'Horta-Guinardó amb la col·laboració de l'Associació de Veïns i Veïnes d'Horta.

L'ACLO, que serà visitable tant al matí com a la tarda, servirà per evocar el transport públic d'aquest sector de Barcelona als anys 50 i 60 del segle passat. Precisament el vehicle conservat porta l'indicador de la línia F de la CGA, antecedent de l'actual 19, que anava de la plaça d'Eivissa a la catedral.

A les activitats organitzades al voltant de l'autobús es recordarà com va canviar la vida dels habitants del barri quan hi va arribar el metro, el 1967. La data exacta va ser el 5 d'octubre i més endavant en parlarem àmpliament a TMB Notícies.

Hi ha més informació sobre l'ACLO 410 al web de la Fundació TMB.

Imatge
Detall del frontal de l'ACLO 410 / Foto: Miguel Ángel Cuartero

Detall del frontal de l'ACLO 410 / Foto: Miguel Ángel Cuartero

Darrera modificació
dilluns, setembre 11, 2017 - 11:54

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/lautobus-aclo-410-participara-diumenge-festa-major-dhorta-2017