Autor
Redacció

Europa dedica una setmana a afavorir la mobilitat intel·ligent

Del 16 al 22 de setembre torna a celebrar-se la Setmana de la Mobilitat, en què TMB participarà amb diverses activitats. Es tracta de sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de moure’s de manera saludable i respectuosa amb el medi ambient.

Ja tenim a tocar l’edició 2016 de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, la convocatòria anual europea que busca promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Sota el lema genèric Mobilitat intel·ligent. Economia potent, la Setmana del 2016 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també reforça el potencial de la mobilitat intel·ligent a l'hora de contribuir al desenvolupament econòmic. Les dates són les de la cita internacional, del 16 al 22 de setembre. I al calendari està marcat el 22 com a Dia Mundial Sense Cotxes.

Participació de TMB

TMB, com a operador de referència, participa en la Setmana de la Mobilitat fent difusió dels missatges de promoció del transport públic i organitzant algunes activitats de dinamització i conscienciació. Així, del 16 al 22 estarà instal·lada al vestíbul de l’estació de metro de Mundet (L3) l'exposició TMB en acció. Un viatge sostenible. I és que el tema de la mostra està totalment vinculat amb l'esperit de la Setmana de la Mobilitat. S'hi pot descobrir que, en quatre anys, la flota d'autobusos ha reduït el 60% les emissions, que s'aprofita l'aigua de set pous del metro per regar jardins i carrers, i que a TMB hi ha criteris de compra verda i se separen 55 tipus de residus diferents.

D'altra banda, el dia 21 se celebrarà una jornada de presentació de la segona fase del projecte ZeEUS, de promoció dels autobusos urbans elèctrics. L’endemà, els cotxes deixaran d'ocupar totes les vies de la ciutat. En el seu lloc, escoles i equipaments sortiran al carrer per omplir-los de vida amb les seves propostes.

Desenes de municipis, comarques, entitats i col·lectius de tot el país s'adhereixen a la convocatòria i organitzen activitats. A Barcelona és l'àrea d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat la que les coordina i es poden consultar al web de l'Ajuntament. A Catalunya se n'ocupa una comissió institucional que coordina la Generalitat.

Darrera modificació
dimarts, juny 2, 2020 - 19:48

Source URL: https://noticies.tmb.cat/medi-ambient/europa-dedica-setmana-afavorir-mobilitat-intelligent